Karriär hos oss

Norrlands Bil förvärvar Malmfältens Bil-City

105026584_2804576193004763_5798273422095665039_o

Norrlands Bil har idag förvärvat Malmfältens Bil-City med anläggning i Kiruna och förstärker därmed sin lokala närvaro i Kiruna, där man redan är etablerad med verksamhet för Tunga fordon.

– Vi vill vara Norrlands bästa bilföretag. Tillsammans har vi ännu bättre möjligheter att vara det, säger VD Christopher Lundström, som också är delägare i företaget.

– Vi är helt övertygade om att denna affär skapar de bästa framtidsförutsättningarna för Malmfältens Bil-Citys verksamhet och våra anställda, säger Stefan Burman, tf VD Malmfältens Bil-City, och fortsätter:
– Genom de kontakter vi haft genom åren och den kännedom vi har om Norrlands Bil känner vi dem som en mycket seriös aktör som sätter utveckling i fokus.

Genom att finnas med personbilsverksamhet i Luleå, Piteå,Skellefteå, Malå och Arvidsjaur, har Norrlands Bil redan idag etablering i både Norrbotten och Västerbotten.

– I och med förvärvet av Malmfältens Bil-City kommer vi att finnas även med personbilar i Malmfälten, vilket vi ser som en styrka. Vi känner oss trygga med att kliva in i det området nu även på personbilssidan. Inte minst för att både verksamheten hos Malmfältens Bil-City och hos oss vilar på en lång tradition, gedigen kompetens, en stark lokal närvaro som vi vill värna om, samt gemensamma varumärken, säger Christopher Lundström.

Idag har avtal om köpet undertecknats av båda parter
– Vi är helt överens om affären och genomför nu förberedelserna inför tillträdet. Vi bedömer att affären kommer att slutföras med tillträde den 1 septemberi år och då ändras också namnet till Norrlands Bil på anläggningen i Kiruna, säger Christopher Lundström.

 

För ytterligare information, kontakta:

Christopher Lundström, VD och delägare, Norrlands Bil

0910-71 58 40, christopher.lundstrom@norrlandsbil.se

Stefan Burman, tf VD, Malmfältens Bil-City

0980-667 71, stefan.burman@bilcity.com