Karriär hos oss

Norrlands Bil inviger snabbladdare i Arvidsjaur

Bild invigning snabbladdare Arvidsjaur

Fredag den 12 maj invigde Norrlands Bil sin stora investering i snabbladdare, där de färdigställt fyra publika laddpunkter på sin anläggning i Arvidsjaur, som ligger alldeles vid infarten till Arvidsjaur. Laddarna har en laddkapacitet på 350 kwh, vilket ger en bra kapacitet. Satsningen är viktig ur hållbarhetssynpunkt och en del i omställningen mot elfordon inom såväl personbilssidan som inom tunga fordon.

  • Arvidsjaur är såväl en viktig knytpunkt för resenärer från kusten mot fjällen som ett nav för bland annat biltestverksamhet. Därför är det en strategiskt viktig ort för oss att satsa på, säger Johan Söderberg VD Norrlands Bil Service.

Inom personbilssidan har försäljningen av elbilar ökat väldigt starkt och nästan hälften av alla sålda bilar under 2022 var elbilar. Även försäljningen av tunga fordon har kommit igång bra och det finns ett stort intresse även för dem.

  • För att våga investera i en elbil/el lastbil är infrastrukturen med snabbladdare viktig och vi vill med den här satsningen bidra till att bygga upp den och ge förutsättningar för kunderna att välja en elbil, säger Johan Söderberg.

Antalet laddpunkter på en station är viktigt, så det inte finns för få och riskerar att bli en flaskhals med långa köer om det är högt tryck och kommer flera bilar samtidigt.

  • Något som sticker ut med den här investeringen är att den är anpassad även för lastbilar med utformning av såväl hårdvara som avståndet mellan laddarna. Allt för att det ska fungera bra att ladda även en lastbil med släp, fortsätter Johan Söderberg.