Karriär hos oss

Norrlands Bil växer i Luleå

Norrlands-bil-lulea

Efter ett rekordstarkt 2017 för Norrlands Bil Personbilar med över 4 000 sålda bilar, fortsätter satsningen under hela 2018. Just nu investerar företaget i en om- och tillbyggnad på sina två anläggningar i Luleå.

– För ganska precis två år sedan tog vi över verksamheten i Luleå och såg redan då stor utvecklingspotential på marknaden. Att vi nu gör denna storsatsning känns som ett bra kvitto på att vi både lyckats behålla och utveckla vår starka lokala närvaro, säger Christopher Lundström, vd Norrlands Bil Personbilar.

Den första etappen innebär större ytor och ett eget showroom för SEAT i anläggningen på Ålgatan. De 600 kvm stora ytorna har sedan januari totalrenoverats för att ge SEAT ett eget showroom och begagnade bilar större plats.

– Vi har successivt växt ur våra lokaler på både Ålgatan och Banvägen vilket givetvis är en tacksam utmaning. Men under denna tid har SEAT aldrig haft någon naturlig placering och flyttats mellan de båda anläggningarna. Det känns på tiden att vi nu kan erbjuda märket en värdig plats, säger Mats Müller, försäljningschef i Luleå.

SEAT är ett av de snabbast växande bilmärkena i Europa*, och har också blivit allt mer populärt på den svenska marknaden. Mellan 2016 och 2017 ökade försäljningen 9 % i Sverige och sedan 2012 har försäljningen tredubblats.

– SEAT har även många intressanta satsningar framöver med bland annat en 7-sitsig SUV samt en bred satsning på gasfordon, så vi tror att de kommer fortsätta sin framgångsresa, avslutar Mats.

* 2017 var SEATs femte raka år med tillväxt. Mellan 2012 till 2017 har försäljningen globalt ökat med 45.9 % vilket gör SEAT till ett av de snabbast växande bilmärkena i Europa.