Karriär hos oss

Skellefteå Bil avser förvärva Müllers Bil

kontakt-lulea

Skellefteå Bil avser förvärva Müllers Bil med anläggningarna i Luleå och Piteå. Parterna har tecknat en avsiktsförklaring. De sammanslagna företagen kommer i och med köpet att byta namn till Norrlands Bil AB.

– Vi vill vara Norrlands bästa bilföretag. Tillsammans har vi ännu bättre möjligheter att vara det, säger Christopher Lundström, vd och delägare Skellefteå Bil.

Skellefteå Bil-gruppen köpte 2012 lastbilsverksamheten av Müllers Bil. Skellefteå Bil avser nu att köpa även personbilsverksamheten.
Då köpet går igenom kommer alla enheter inom Skellefteå Bil och Müllers Bil att byta namn till Norrlands Bil AB.
– Under namnet Norrlands Bil AB kommer vi med ett starkt gemensamt erbjudande att fortsätta arbetet för att vara Norrlands bästa bilföretag, säger Christopher Lundström.

Då affären är genomförd kommer bolaget att ha verksamhet på fem orter: Luleå, Piteå, Skellefteå, Malå och Arvidsjaur. Parterna bedömer att den kommer att slutföras den första april i år.
– Vi har blivit uppvaktade av Skellefteå Bil och är övertygade om att denna affär skapar mycket bra framtidsförutsättningar för Müllers Bils verksamhet och våra anställda, säger Jan Müller, ägare av Müllers Bil, och fortsätter:
– Tack vare erfarenheterna av samarbetet inom verksamheten med tunga fordon känner vi köparen som en seriös aktör som sätter utveckling i fokus.

För Skellefteå Bils ägare innebär affären också ett kliv in på nya marknader.
– Luleå och Piteå är utvecklingsbara marknader som vi känner oss trygga med att kliva in på, inte minst för att både verksamheten hos Müllers Bil och hos oss vilar på lång tradition, gedigen kompetens och en stark lokal närvaro som vi vill värna om. Dessutom erbjuder vi redan gemensamma varumärken, säger Christopher Lundström.

För ytterligare information, kontakta:
Christopher Lundström, vd och delägare, Skellefteå Bil
0910-71 58 40, christopher.lundstrom@skellefteabil.se

Jan Müller, ägare, Müllers Bil
0920-24 22 00, jan.muller@mullers.se